Google gestopt met ondersteuning Internet Explorer 9

Google gestopt met ondersteuning Internet Explorer 9

Google heeft laten weten gestopt te zijn met het ondersteunen van browser Internet Explorer 9 van Microsoft wat betreft Google Apps. De aankondiging komt vlak na de introductie afgelopen maand van Internet Explorer 11 met Windows 8.1 door Microsoft.

Standaard is er ondersteuning voor de laatste versie van Google Chrome evenals de meest actuele en de op een na laatste versies van Firefox, Internet Explorer en Safari. Opera wordt niet genoemd door Google qua ondersteuning. Met het uitkomen van Internet Explorer 11 is dus automatisch ondersteuning voor Internet Explorer 9 komen te vervallen.

Gebruikers met Internet Explorer 9 van Gmail en andere producten krijgen in de komende weken een melding te zien waarin zal worden aanbevolen om de browser bij te werken naar een nieuwere versie. Gebruikers van Google Apps die browsers gebruiken waarvoor geen ondersteuning meer is kunnen ervaren dat bepaalde functies niet meer volledig werken.

Ondersteuning voor Internet Explorer 8 eindigde al op 17 september afgelopen jaar en een jaar eerder stopte Google met het ondersteunen van Internet Explorer 7.