Google gestart met fotograferen ravage door Orkaan Sandy

Street View Google is dit weekend begonnen met het fotograferen van Staten Island, een district van New York dat werd getroffen door orkaan Sandy afgelopen jaar. Sandy bereikte eind oktober als superstorm de Amerikaanse oostkust en veroorzaakte een enorme ravage.

De reden dat Google nu het gebied wil gaan fotograferen is om de rest van de wereld op deze manier beter te laten begrijpen hoe groot de ravage eigenlijk is, "We hope this accurate, updated imagery that will soon be available in Google Maps will help people around the world better understand the extent of the damage and the importance of coming together as a community to aid in the recovery efforts." aldus een woordvoerder.

Niet alle inwoners zijn even enthousiast met de kleurrijke auto van Google in de straten omdat zij niet willen dat hun verwoeste huizen straks online zijn te bekijken, "They’re going to call it a wasteland! I don’t like Google driving around my property. What are they doing it for? To drop the property value?" zegt een inwoner waarvan het huis is gefotografeerd door de Street View auto van Google. Er was ook een inwoner die juist blij was met het initiatief van Google en zei dat de buurt juist online te zien moet zijn zoals het in werkelijkheid is.

Japan en New Orleans

Google heeft in het verleden al vaker op deze manier beelden gemaakt een online geplaatst van gebieden getroffen door rampen. Zo maakte Google nadat Japan in maart 2011 werd getroffen door een serie aardbevingen en een tsunami foto's van het rampgebied die eind 2011 online werden geplaatst. Ook maakte het bedrijf in 2007 en 2008 foto's van New Orleans, de stad werd in 2005 getroffen door orkaan Katrina. In het geval van New Orleans was er echter ook de nodige kritiek dat Google niet snel genoeg was met het maken van nieuwe foto's nadat diverse delen van de stad waren hersteld.