Google+ gekoppeld met Google Contacts

Google heeft een handige update doorgevoerd in Google+, het gaat om een koppeling met Google Contacts. Vanaf nu zal het zo zijn dat als je een profiel van iemand bezoekt die in je eigen adresboek als contact staat de gegevens van diegene ook worden getoond.

De gegevens van een contactpersoon zijn te bekijken door naar het profiel van diegene te gaan en op het tabblad 'Over' te klikken. Onderaan staat dan de kop 'Gegevens van Google Contacts' met de informatie eronder en tevens een knop om de gegevens eventueel direct te bewerken mocht er iets niet blijken te kloppen. Uiteraard zien anderen dit niet omdat dit alleen voor jezelf relevant is en omdat de gegevens uit je eigen adresboek afkomstig zijn.

Gmail

Overigens is er recent nog een andere update doorgevoerd die te maken heeft met de geautomatiseerde e-mails die worden verstuurd door het sociale netwerk. Het gaat om de berichten die je informeren over nieuwe volgers. Maak je gebruik van Gmail dan staat er in deze berichten nu een knop om diegene die je is gaan volgen toe te voegen aan een kring.

Lees meer over: , ,