Google: Geen plannen voor integratie Bitcoin in Google Wallet

Google: Geen plannen voor integratie Bitcoin in Google Wallet

Op dit moment heeft Google geen plannen om de Bitcoin te gaan integreren in betaaldienst Google Wallet. Het vermoeden van een mogelijke integratie van de virtuele valuta door Google is afkomstig uit een bericht op Reddit. Een gebruiker van Reddit plaatste enkele screenshots online van een aantal e-mailberichten tussen hem, Google topman Vic Gundotra en Sridhar Ramaswamy, senior VP of Ads and Commerce bij Google.

In een van de online geplaatst e-mailberichten geeft Ramaswamy het volgende aan, 'We are working in the payments team to figure out how to incorporate bitcoin into our plans'. Indien het betreffende bericht echt afkomstig is van Sridhar Ramaswamy dan zou dit suggereren dat Google serieus aan het kijken is naar ondersteuning van de Bitcoin.

Hoewel het natuurlijk goed mogelijk is dat het bedrijf aan het kijken is naar de Bitcoin zal een integratie op korte termijn geen realiteit gaan worden. In een officiƫle reactie laat Google namelijk weten dat er momenteel geen concrete plannen zijn om de de virtuele valuta te gaan ondersteunen. Ondertussen is het wel zo dat steeds meer webwinkels bitcoinbetalingen accepteren dus het zou op een gegeven moment een logische stap zijn.

Lees meer over: , ,