Google gebruikt hondenslee voor Street View

Google Street View LogoVoor Google Street View heeft het bedrijf al diverse manieren bedacht om bepaalde locaties te kunnen fotograferen. Het begon aanvankelijk een aantal jaar geleden met camera's op auto's waarmee Google in diverse landen straten ging fotograferen.

Niet veel later kwam het bedrijf met een fiets om ook locaties te kunnen vastleggen die niet met de auto te bereiken zijn. Echter met deze fiets is het zelfs niet mogelijk om overal te komen en daarom werd in 2011 al de fiets op een trein geplaatst in Zwitserland en eveneens in 2011 werd de fiets op een boot gezet om het Amazonegebied te fotograferen.

Om skigebieden te kunnen fotograferen heb je iets anders nodig dan een auto of een fiets en daarvoor werden camera's gezet op een sneeuwscooter. Om ook bepaalde gebouwen te kunnen fotograferen zoals diverse musea werd de Street View Trolley bedacht en de laatste toevoeging kwam afgelopen jaar in de vorm van de Street View Trekker, een grote rugzak van bijna twintig kilo voorzien van camera's waarmee onder andere afgelopen jaar en eerder dit jaar de Grand Canyon en de Burj Khalifa in Dubai werden gefotografeerd.

Hondenslee

Het nieuwste wat Google nu heeft bedacht om bepaalde gebieden te kunnen fotograferen is een hondenslee met op de slee een aantal camera's gemonteerd. Google heeft de hondenslee ingezet om bepaalde gebieden in Canada vast te kunnen leggen, op de screenshot hieronder is te zien dat de slee wordt voortgetrokken door zevental honden.

google_maps_slee_street_view