Google gaat mogelijk betaalpas Google Wallet introduceren

Google lijkt binnenkort te gaan komen met een betaalpas van Google Wallet. Het mobiele betaalsysteem Google Wallet is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en aan het systeem kunnen eenvoudig creditcards toegevoegd worden.

De mogelijke nieuwe betaalpas van Google dient ter vervanging van de creditcards die gebruikers momenteel in hun bezit hebben en kan gebruikt worden op momenten dat het niet mogelijk is om met een mobiele telefoon te betalen. Op deze manier kan betalen in bijvoorbeeld een winkel of restaurant met deze nieuwe betaalpas en het bedrag zal dan worden afgeschreven van de creditcard die op dat moment als standaard is ingesteld. De betaalpas zou overal werken waar ook de bekende creditcards worden geaccepteerd.

Uit screenshots blijkt dat de betaalpas straks middels de applicatie van Google Wallet kan worden aangevraagd, na het indienen van de aanvraag zal de pas per post worden opgestuurd. Het is niet duidelijk wanneer Google deze betaalpas zal gaan aanbieden.

Mobiele websites

Naast het bovenstaande nieuws is het vanaf nu mogelijk om met Google Wallet ook te betalen op mobiele versies van websites. Mits Google Wallet wordt aangeboden op een website dan kan er eenvoudig afgerekend worden zonder dat het vereist is om een creditcard of adresgegevens in te voeren. Deze mogelijkheid kan gunstig zijn voor webwinkels gezien het gegeven dat 97 procent van de mobiele shoppers hun winkelwagen achterlaat volgens Google. Door simpelweg op de knop van Google Wallet te klikken en in te loggen kan afrekenen eenvoudig in drie stappen worden voltooid.

Lees meer over: ,