Google voegt Gmail toe aan zoekresultaten

Google heeft zojuist een nieuw experiment betreffende de zoekmachine aangekondigd. Het gaat om de integratie van Gmail in de zoekmachine om zodoende e-mailberichten te kunnen tonen in een blok aan de rechterkant direct naast de normale zoekresultaten.

Als je over een Gmail account beschikt dan zal het in de praktijk zo zijn dat zodra je een zoekopdracht gaat uitvoeren Google rechts naast de zoekopdrachten een blok met e-mailberichten zal tonen, het blok komt alleen in beeld als dit relevant is, en als uiteraard alleen als je bent ingelogd. Op deze manier moet het eenvoudiger worden om bepaalde zaken terug te vinden, misschien juist op de momenten dat je niet aan Gmail had gedacht.

In de eerste screenshot hierboven zie je dat de zoekopdracht 'Biking in tahoe' is uitgevoerd en dat er rechts e-mails worden getoond waarin de zoekopdracht in voor komt. Niet alleen e-mailberichten maar ook contacten worden op deze manier getoond naast de resultaten.

Vluchtbevestigingen

Tevens zal Google iets vergelijkbaars doen met vluchtbevestigingen. Voer je bijvoorbeeld de zoekopdracht 'my flights' uit dan zal Google e-mails met de bevestiging van de vlucht op een duidelijke manier tonen naast de resultaten, te zien in de de screenshot hieronder.

Beperkt aantal gebruikers

In eerste instantie betreft het een experiment met een klein aantal gebruikers. Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen kan zich opgeven op deze pagina. Let wel op dat slechts een beperkt aantal gebruikers (1 miljoen) kunnen deelnemen aan het experiment.

Overigens is het uiteindelijk de bedoeling dat naast Gmail ook andere producten zoals Google Drive en Google Agenda op deze manier worden geïntegreerd in de zoekmachine.