Google+ updates: Foto’s full size downloaden en oneindig scrollen

Er zijn weer een aantal verbeteringen doorgevoerd in het sociale netwerk van Google. Als eerste is dat de mogelijkheid om foto's full size te downloaden. Op het moment dat je een vergroting van een foto bekijkt klik rechtsonder de foto op de knop 'Acties' en hier staat dan een link om de foto te downloaden. Wil je zelf niet dat je eigen foto's gedownload worden door andere gebruikers dan is dit tegen te gaan. Ga dan naar de instellingen en verwijder onderaan de pagina het vinkje voor 'Kijkers toestaan mijn foto's te downloaden'.

Oneindig scrollen

Dan is er een verbetering doorgevoerd wat betreft de stream. Het is niet langer nodig om onderaan de pagina op de 'Meer' knop te klikken om oudere berichten te laden. Zodra je onderaan de pagina bent worden automatisch oudere berichten geladen net als in het geval van het nieuwsoverzicht van Facebook en de tijdlijn van Twitter.

Over de stream gesproken, de Google+ Games stream is nu ook realtime. Je hoeft de pagina dus niet meer te verversen om nieuwe berichten te zien.

Zoekresultaten

Google toont nu in de zoekresultaten aan hoeveel cirkels iemand is toegevoegd. Bijvoorbeeld in het geval van de onderstaande screenshot is te zien dat Danny Sullivan is toegevoegd aan meer dan 50.000 kringen. De naam linkt naar het bijbehorende profiel.

Wired

Als laatste heeft in een uitgebreid interview met Wired Google-medewerker Bradley Horowitz onder andere laten weten dat Google+ voorlopig niet zal worden voorzien van advertenties. Dit heeft momenteel niet de hoogste prioriteit.

“It’s not the highest priority. And it would be premature to come up with that before we understand how it’s used. But if we do a good job of serving users, we can stick to the Google philosophy that ads are a kind of tax on the product.

So, for example, if you and I are talking about where we’re going for dinner on Sunday, and the system is smart enough to recognize the nature of that discussion and offer me a 20 percent discount for a local restaurant, that’s not a nuisance. That’s an incredibly valuable offer.”

Het volledige interview is hier te lezen.

Lees meer over: ,