Google Fonts downloaden met SkyFonts van Monotype

google_fonts_logoGoogle heeft een nieuwe manier toegevoegd op de website van Google Fonts om lettertypes te downloaden, het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met Monotype. De gratis fonts van Google zijn beschikbaar op google.com/fonts/ en kunnen toegevoegd worden aan een website maar ook worden gedownload voor offline gebruik.

De optie om lettertypes te downloaden bestond al langer en is er nog steeds maar dit kan nu ook gedaan worden met behulp SkyFonts van Monotype. Met SkyFonts voor Windows en Mac OS X installeer je de fonts van Google en het voordeel van de tool is dat de lettertypes automatisch up-to-date blijven. Zodra een lettertype online wordt bijgewerkt dan zal deze ook lokaal worden bijgewerkt zodat je altijd over de meest recente versie beschikt.

Op de website van Google Fonts voeg je eerst een lettertype toe aan je eigen collectie. Daarna kan deze gedownload worden in een ZIP-bestand of middels SkyFonts. In het geval dat je een font hebt gedownload pak dan eerst het ZIP-bestand uit. In de uitgepakte map vind je dan alle gekozen lettertypes. Klik dan met de rechtermuisknop op elk bestand en kies voor 'Installeren'. Als alternatief kun je de bestanden ook direct slepen naar de map 'C:\Windows\Fonts'. Daarna zijn de lettertypes geïnstalleerd en direct te gebruiken.

download_google_font

Google Fonts

Overigens is sinds kort zowel de naam als het logo van de website met lettertypes gewijzigd. Voorheen was de naam Google Web Fonts en werd er een geel logo gebruikt. Nu is de naam simpelweg Google Fonts geworden met een nieuwe rood logo. Hieronder zie je het nieuwe rode logo aan de linkerkant staan en rechts staat het oude gele logo.

google_fonts_logo_oud_en_nieuw

Lees meer over: ,