Google Finance: Zoekopdracht ‘Sell’ verwijst naar koers Apple

Het is niet duidelijk of het om een Easter Egg gaat in dit geval of dat er een andere oorzaak is. Het gaat om Google Finance, de dienst van Google om realtime aandelenkoersen te bekijken. Wie naar de website gaat en hier in het zoekveld bovenin de zoekopdracht 'Sell' invoert en gaat zoeken komt grappig genoeg mede gezien de concurrentie tussen de twee bedrijven op de pagina van Apple uit. De vertaling van 'sell' is in het Nederlands 'verkopen'.

Hoe dit kan is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Wie in het zoekveld 'Buy' invoert en gaat zoeken komt op de pagina van Best Buy uit wat in dit geval wel logisch is. Dus mogelijk dat een ontwikkelaar van Google bijzonder graag wil dat gebruikers aandelen Apple gaan verkopen en daarom deze Easter Egg heeft verstopt in het product.

Update

Google heeft in een verklaring laten weten dat dit niet opzettelijk is en dus geen Easter Egg betreft. "This isn’t deliberate — our algorithms seem to be keying off of the words “sell” and “sells” in the description of this very popular stock symbol. We’re working on how to adjust things so it doesn’t happen anymore." aldus de verklaring van het bedrijf.

Inmiddels heeft Google het ook aangepast en kom je niet langer op de pagina van Apple.

google_finance_sell

Lees meer over: , ,