Google experimenteert verder met Omnibox Google Chrome

Google experimenteert verder met Omnibox Google Chrome
Experiment in Google Chrome met de Omnibox

In november afgelopen jaar werd er een experiment van Google gespot in Google Chrome met een nieuwe zoekknop in de adresbalk. Tot op heden is deze blauw knop nog altijd te zien in de ontwikkelaarsversie van de browser maar nog altijd niet in de stabiele versie.

In een nieuw experiment met de Omnibox zoals de adresbalk van de browser heet is de blauwe zoekknop nog steeds te zien maar is de adresbalk ook nog verder aangepast.

Te zien is dat na het openen van een website alleen nog het domein van de website wordt getoond in een blokje links in de Omnibox, naast het domein staat de tekst 'Search google.com or type URL'. Het adres van de geopende pagina wordt niet getoond, alleen na het klikken op het blokje met het domein. Na het klikken wijzigt de blauwe zoekknop ook in een klein pijltje. Een screenshot van de aangepaste adresbalk in Chrome zie je hierboven.

Het experiment afgelopen jaar gespot en het huidige experiment moet het duidelijker maken voor gebruikers wat de mogelijkheden zijn van de adresbalk, iets wat nog niet altijd goed begrepen wordt. Het is niet duidelijk wanneer de knop definitief wordt doorgevoerd.

Lees meer over: , ,