Google experimenteert verder met nieuw navigatiemenu

Google is nog steeds aan het experimenteren met een alternatieve navigatie boven de zoekmachine. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien is de zwarte navigatiebalk weggehaald en zijn er rechtsboven links geplaatst naar Google+, Gmail en Google Afbeeldingen. Naast de drie links een knop om een menu te openen met andere producten van Google zoals Google Maps, YouTube, Google Agenda en Google Drive.

Google experimenteert verder met nieuwe navigatie

Door op Meer te klikken komen extra producten van Google in beeld. Subtiel verschil is dat het zoekveld een lichtere kleur rand heeft gekregen vergeleken met de huidige homepage van de zoekmachine. Na het uitvoeren van een zoekopdracht wordt er nog steeds geen zwarte navigatiebalk getoond bovenaan de pagina zoekresultaten en het menu met de verschillende zoekmachines en opties is hoger gemaakt. Tevens is het logo vervangen.

Aan de rechterkant opnieuw de knop bestaande uit negen blokjes om het menu te openen. De blauwe zoekknop is iets minder breed geworden en is vastgeplakt aan het zoekveld. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Google deze interface definitief zal gaan doorvoeren. In het verleden experimenteerde Google al eerder met het laten vervallen van de zwarte navigatiebalk bovenin maar deze wijziging werd uiteindelijk niet doorgevoerd.

google_app_menu_2