Google experimenteert met site previews in zoekresultaten

Google is aan het testen met previews van websites in de zoekresultaten. In eerste instantie werd er even gedacht aan een extensie maar gezien het feit dat diverse gebruikers op Twitter melden hetzelfde te zien is dat dus niet het geval. Zodra je met de muis op het vergrootglas gaat staan naast een zoekresultaat komt er aan de rechterkant een afbeelding van de desbetreffende website in beeld.

Opvallend hierbij is wel dat de preview een behoorlijke ruimte inneemt en over de AdWords advertenties worden getoond die normaal aan de rechterkant staan.

Bing

De feature doet sterk denken aan concurrent Bing. Bing toont naast zoekresultaten ook een preview van een website maar de preview bestaat alleen uit tekst plus links naar onderdelen van de website in kwestie en opties om de website te delen.

Paginavoorbeelden

Het was al wel langer mogelijk om previews te bekijken door links in het menu naast de zoekresultaten op 'Page previews' of 'Paginavoorbeelden' te klikken. In dat geval krijg je naast elk zoekresultaat een screenshot van de website.