Google: Vraag beantwoorden voordat je een artikel mag lezen

Google heeft al langere tijd One Pass, een betalingssysteem voor uitgevers om bezoekers te laten betalen voor artikelen. Echter niet iedereen wil betalen voor content en daarom is Google nu gestart met een nieuw experiment. Het gaat om het eerst moeten beantwoorden van een vraag voordat je een artikel geheel gratis mag lezen.

In de screenshot hieronder is te zien dat er een vraag over een website wordt geplaatst die je eerst moet beantwoorden om voordat je verder kunt. Mocht je het antwoord op een vraag niet weten dan staat er een link onder om door te gaan naar een andere vraag. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de vraag niet wilt beantwoorden, in dat geval zul je om alsnog de content in beeld te krijgen een mailadres moeten invoeren om updates te ontvangen.

Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre bezoekers deze vragen eerlijk beantwoorden aangezien het snel klikken op een willekeurig antwoord zonder de vraag te lezen je direct toegang geeft tot de pagina. Websites die geïnteresseerd zijn om op dezelfde manier vragen te gaan stellen aan bezoekers kunnen contact opnemen met Google.

"Your opinions matter. Answering the quick question here gives you near instant access to the page you want for free. You don't have to pull out your wallet or sign in, companies gain insight into what people think, and the publisher earns money as site visitors provide answers. Everyone wins." aldus de uitleg van Google in een popup met meer informatie.

Lees meer over: