Google en Samsung presenteren de Galaxy Nexus

Vanochtend heeft Google samen met Samsung in Hong Kong de nieuwe Galaxy Nexus gepresenteerd. Dit is de eerste telefoon met de nieuwe versie van het mobiele besturingssyteem Android, versie 4.0 (Ice Cream Sandwich). Het toestel is uitgerust met een display van 4,65 inch met echte HD (720 pixels) en een 1.2 ghz-processor. Het toestel biedt daarnaast 4G LTE- of HSPA+ technologie en een camera zonder sluitervertraging. Vanaf december is de Galaxy Nexus verkrijgbaar in Nederland voor een prijs van 649 euro.

Android

Versie 4.0 van Android is bedoeld voor zowel smartphones als voor tablets. Google heeft bij de ontwikkeling goed gekeken naar de werking van het besturingssysteem waarbij begonnen is met de zaken die het meest worden gebruikt. Zo is bijvoorbeeld het toetsenbord verbeterd, de kennisgevingen zijn informatiever en interactief en de widgets zijn dynamischer en aanpasbaar qua formaat. De browser is sneller en de nieuwe app People maakt het makkelijker om in contact te blijven en informatie te delen.

Een nieuwe toevoeging is verder Face Unlock waarmee het toestel met een glimlach ontgrendeld kan worden. Het toestel herkent je gezicht en kan daarna direct gebruikt worden, een code is dus niet nodig. Android Beam maakt gebruik van near field communication (NFC)-technologie, zodat je snel websites, apps, YouTube-video's en locaties met vrienden kunt delen door simpelweg je telefoons tegen elkaar aan te tikken.

Lees meer over: , ,