Google en Samsung introduceren de Chromebox

Gogole heeft in samenwerking met Samsung een nieuwe Chromebook en de allereerste Chromebox geïntroduceerd. De Chromebox is een kleine computer bedoeld voor thuis of op kantoor die een beetje doet denken aan de Mac Mini. De computer heeft een processor van Intel, 4 GB geheugen en 6 USB poorten, de prijs van het apparaat ligt op 329 dollar.

De Chromebox is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Google zegt dat snelheid belangrijk is en geeft aan dat de nieuwe Chromebook en de Chromebox bijna drie keer zo snel zijn als de eerste generatie Chromebooks.

Google Chrome OS

Tevens heeft Google een vernieuwde interface voor het besturingssysteem Google Chrome OS gepresenteerd die al eerder dit jaar was te zien. Chrome OS heeft nu een bureaublad gekregen waarop applicaties geplaatst kunnen worden en tevens kan er nu een achtergrond worden ingesteld. Nieuw is ook een taakbalk (vergelijkbaar met Windows) waarop applicaties vastgezet kunnen worden, applicaties kunnen nu tevens in meerdere vensters geopend worden. Tevens zal Google Drive worden geïmplementeerd

Lees meer over: ,