Google en Bing winnen marktaandeel in Verenigde Staten

Uit de laatste cijfers van comScore blijkt dat Google opnieuw marktaandeel heeft gewonnen in de Verenigde Staten. In de maand oktober was de zoekmachine goed voor een marktaandeel van 66,9 procent, het marktaandeel van Google was 66,7 procent in september en 66,4 procent in augustus. Ook concurrent Bing wist marktaandeel te winnen en steeg van 15,9 procent in september naar 16 procent in de maand oktober.

Op de derde plaats staat dan zoekmachine Yahoo met een marktaandeel van 12,2 procent in oktober, gelijk aan september. Wat betreft Yahoo zou het bedrijf momenteel gesprekken voeren met Facebook waarover hier meer. Ask leverde marktaandeel in een daalde van 3,5 procent in september naar 3,2 procent in oktober. AOL bleef steken op 1,8 procent.

In totaal werden er 17,6 miljard zoekopdrachten uitgevoerd waarvan er 11,7 miljard werden verwerkt door Google. In september verwerkte Google nog 10,9 miljard zoekopdrachten, een stijging van 8 procent. Microsoft verwerkte 2,8 miljard zoekopdrachten in oktober, ook een stijging van 8 procent en Yahoo verwerkte 2,1 miljard zoekopdrachten. Ask was goed voor 560 miljoen en AOL 309 miljoen zoekopdrachten.

Lees meer over: , , ,