Google en Bing geven informatie over Olympische Spelen in Sotsji

Google en Bing geven informatie over Olympische Spelen in Sotsji

Google en Bing kunnen beiden gebruikt worden om snel informatie over de Olympische Winterspelen in Sotsji op te zoeken. In het geval van beide zoekmachines kan er gezocht worden op een sport waarna er bovenaan de zoekresultaten een groot blok zal verschijnen met het volledige schema van de betreffende sport voor de aankomende twee weken.

Beide zoekmachines (Bing alleen in het Engels) plaatsen aan de rechterkant een aanvullend blok met informatie. In het geval van Google zal hier een een locatie worden getoond samen met een icoon en eventuele andere onderdelen van de gezochte sport. Deze informatie is afkomstig van sochi2014.com. Bing zal informatie tonen over de sport afkomstig van Wikipedia met eronder gerelateerde personen, zoekopdrachten, etc.

google_olympics

bing_olympics_2

Aanvullend kan er met Bing nog snel informatie opgezocht worden over de atleten. De zoekmachine van Microsoft noemt als voorbeeld Sven Kramer. Na het uitvoeren van de zoekopdracht zal Bing aan de rechterkant algemene informatie over Sven Kramer tonen, bovenaan de zoekresultaten zal het volledige schema van Kramer worden getoond.

Als laatste kan met Bing snel de Olympische medaillespiegel worden opgevraagd. De Bing Sports app voor Windows 8.1 toont het laatste nieuws over de Olympische Winterspelen.

bing_olympics