Google eert voor het eerst een hond met een logo, Hachiko

Google Doodle

Vandaag staat op de Japanse homepage van de zoekmachine het bovenstaande logo en hiermee is het de eerste keer dat Google een dier eert op deze manier. Het gaat om de Japanse hond Hachiko die werd geboren op 10 november 1923 in Odate, een stad in Japan. De hond werd bekend in het land omdat hij na de dood van zijn baasje maar liefst 9 jaar lang wachtte op zijn terugkeer bij het treinstation Shibuya in Tokio. Na de dood van de hond werd er zelfs een bronzen standbeeld bij het station voor hem opgericht die hier nog altijd is te vinden en ook in thuisstad Odate is een vergelijkbaar standbeeld te vinden.

Elk jaar op 8 april wordt er bij het standbeeld een ceremonie ter nagedachtenis van Hachiko gehouden en dit trekt nog altijd honderden hondenliefhebbers. Hachiko overleed op 8 maart 1935 in Tokio. De vacht van Hachiko is bewaard gebleven in een museum.

Belka en Strelka

Het is overigens niet de eerste keer dat honden gebruikt worden in een doodle. Op 19 augustus 2010 werd het onderstaande logo geplaatst op de Russische homepage van de zoekmachine met de Russische honden Belka en Strelka. Het was op dat moment precies 50 jaar geleden dat de twee honden werden gelanceerd met de Spoetnik 5 en een dag doorbrachten in de ruimte. Belka en Strelka keerden beiden veilig terug naar aarde.

Lees meer over: ,