Google eert Johannes Kepler met geanimeerd logo

Google Doodle

In de afgelopen dagen zag je doodles op de homepage van de zoekmachine in het teken van de feestdagen en vandaag is het al tijd voor een volgend logo op onder andere de homepage van Google Duitsland. Het gaat om een logo in het teken van Johannes Kepler.

Het betreft een geanimeerde doodle met een portret van Johannes Kepler. Johannes Kepler werd geboren op 27 december 1571 in Weil der Stadt en was een Duitse astronoom, astroloog en wis- en natuurkundige, die vooral bekend werd door zijn studie van de hemelmechanica en in het bijzonder vanwege de berekening van de planeetbewegingen en de daarover geformuleerde wetten, de Wetten van Kepler.

Kepler was een pionier van de optica en de kristallografie. Verder keerde hij zich tegen de gebruikelijke astrologie, maar was zelf actief astroloog. Volgens hem kon astrologie wetenschappelijk beoefend worden. Hij overleed op 15 november 1630 in Regensburg.

Een aantal jaar geleden werd een Europees onbemand ruimtevaartuig vernoemd naar de Duitse astronoom. De Johannes Kepler ATV, of Automated Transfer Vehicle 002 (ATV-002), werd gelanceerd op 16 februari 2011 om het internationale ruimtestation ISS te bevoorraden. Dit was de tweede ATV gelanceerd door ESA na de Jules Verne in 2008.

Een overzicht van alle logo's geplaatst door Google sinds 1998 bekijk je hier.

Lees meer over: ,