Google Earth 6 brengt 3D bomen en Street View

Google heeft de zesde versie van Google Earth beschikbaar gesteld, onder andere beschikbaar in het Nederlands. De nieuwe versie van het programma brengt als eerste 3D Trees, alleen beschikbaar in de Engelse versie. Maar liefst 80 miljoen bomen zijn te bekijken en te vinden in onder andere San Francisco, New York, Tokio en Athene. Het inschakelen van de bomen kan door links naar de laag '3D Buildings' te gaan en het vinkje aan te klikken voor 'Trees'. Dus liefhebbers van bomen kunnen op deze manier allerlei verschillende soorten bomen ontdekken.

Al sinds 2008 bestaat Street View beperkt in Google Earth maar dit is nu vernieuwd en beter geïntegreerd. Street View, wel beschikbaar in de Nederlandse versie van Google Earth 6 werkt op dezelfde manier als online in Google Maps met het figuurtje Pegman.

Zodra Street View beschikbaar is als je een bepaalde plaats bekijkt verschijnt Pegman, in dit geval aan de rechterkant van het scherm tussen de overige navigatieknoppen. Sleep vervolgens Pegman naar de gewenste locatie. Vanaf dat moment kan er middels de knoppen bovenaan geschakeld worden tussen Street View en ground-level view.

Als laatste is er een update betreffende de historische beelden. Bezoek je een plaats waarvan oude beelden beschikbaar zijn zal dit worden getoond in de balk onderaan het venster. Klik op het jaartal om de functie te activeren en de beelden te bekijken.

Downloaden van versie 6 kan hier.