Google druk met verwijderen Google+ profielen van bedrijven

Christian Oestlien, productmanager Google+ heeft in een korte video laten weten dat, websites, merken en bedrijven even moeten wachten met het aanmaken van nieuwe profielen. Momenteel ligt de focus puur op persoonlijke profielen maar wordt er achter de schermen al wel gewerkt aan profielen specifiek gericht op bedrijven zoals al bekend was. Aangeraden wordt om als website, merk of bedrijf voorlopig nog even te wachten en geen profiel aan te maken aangezien dit tegen de richtlijnen van het sociale netwerk is.

Verwijderen

Google is momenteel al actief bezig om profielen van websites en bedrijven op te sporen en te verwijderen. Op het moment van schrijven bestaat echter het profiel van automerk Ford nog wel evenals het profiel van Search Engine Land en enkele andere websites terwijl profielen van websites zoals Mashable en The Next Web al wel verdwenen zijn.

Later dit jaar

Het is de verwachting dat profielen voor bedrijven later dit jaar beschikbaar komen en bevatten specifieke functionaliteiten waaronder statistieken plus de mogelijkheid om te koppelen met producten die bedrijven dagelijks gebruiken zoals Google AdWords.

Ondertussen wordt er wel getest met een kleine groep merken en bedrijven. Geïnteresseerde bedrijven die willen deelnemen kunnen zich opgeven via een formulier.

Lees meer over: ,