Google Drive volgende week dan echt… waarschijnlijk…

De eerdere berichten die verschenen over een lancering van Google Drive in de derde week van april blijken niet helemaal te kloppen, het zal namelijk zo het nu lijkt toch een weekje later gaan worden. TheNextWeb.com weet te melden op basis van documenten afkomstig van een partner van Google dat de opslagdienst volgende week dan eindelijk gepresenteerd zal worden, naar alle waarschijnlijkheid op dinsdag of woensdag.

Drive zal beschikbaar komen voor Windows, Mac, Android en iOS. Tevens is er de bevestiging dat gebruikers standaard 5 GB gratis opslagruimte krijgen maar tegen betaling is dit verder uit te breiden. Dit is aanzienlijk meer dan bij Dropbox waar je standaard 2 GB opslagruimte gratis krijgt. Google Drive zal beschikbaar komen op drive.google.com waar op dit moment nog een 'Not Found' foutmelding is te zien.

Vorige week nog stond Google Drive per ongeluk op de site van partner Lucidchart maar de pagina werd snel weer uit de lucht gehaald. In ieder geval is zodoende duidelijk geworden dat partners en ontwikkelaars al even toegang hebben tot de opslagdienst.

Lees meer over: ,