Google Drive kan websites hosten (HTML, CSS en JavaScript)

Een kleine nieuwe feature voor Google Drive die handig kan zijn voor ontwikkelaars van websites. Google heeft aangekondigd dat het nu is toegestaan om HTML, Javascript en CSS bestanden te uploaden naar Google Drive, een gemaakt website kan dan vervolgens bekeken worden door anderen door simpelweg de URL van Google Drive te delen.

Om een HTML website beschikbaar te maken moet er eerst een map gemaakt worden in Google Drive via de rode knop 'Maken' linksboven. Wat betreft toegang tot deze nieuwe map moet de optie 'Openbaar op het web' worden geselecteerd, dit kan door naast de map in het linkermenu op het kleine pijltje te klikken en daarna te kiezen voor 'Delen'. In de popup die vervolgens opent klik dan op de knop 'Wijzigen' om de rechten in te stellen.

Zodra de eerste twee stappen zijn uitgevoerd kunnen de bestanden worden geüpload naar de gemaakte map. Na het uploaden van de bestanden klik op het HTM bestand en deze komt zal dan in beeld verschijnen, echter zie je dan alleen nog de daadwerkelijke code. Klik dan bovenin in het menu op de knop 'Voorbeeld' en er zal een nieuw venster openen met de website, deze URL kan dan gedeeld worden met anderen. Het is overigens niet aan te raden om Drive te gaan gebruiken voor het echt hosten van een site.

handleiding_sites_google_drive

Lees meer over: , , ,