Google Drive in de komende maanden

Volgens The Wall Street Journal gaat Google Drive er nu echt komen. Als gebruiker kun je hier terecht om eenvoudig foto's, video's en andere documenten op te slaan en te delen met anderen. In de aankomende maanden zou volgens diverse bronnen de nieuwe opslagdienst van Google, waarmee de concurrentie aangegaan wordt met Dropbox en iCloud, nu eindelijk langzaam uitgerold gaan worden.

Berichtgeving over Google Drive gaat terug tot 2007 maar tot een echte introductie kwam het tot op heden niet. De laatste keer dat er over Google Drive werd gesproken was in september vorig jaar toen er verwijzingen opdoken in de broncode van Google Docs en daarnaast werd Google Drive gespot in een presentatie van een medewerker van Google.

Er zouden zowel gratis als betaalde abonnementen zijn waarbij de prijs in ieder geval lager ligt dan van concurrent Dropbox. Hoeveel ruimte er gratis zal worden aangeboden is nog niet duidelijk. Op dit moment kan Google Docs al gebruikt worden voor het opslaan van allerlei soorten bestanden, hier heb je gratis 1 GB tot je beschikking en voor slechts 5 dollar krijg je 20 GB extra, voor 20 dollar krijg je 80 GB en voor 100 dollar krijg je 400 GB.

Update

Er is nu ook een logo van Drive ontdekt: Google Drive logo ontdekt.

Lees meer over: ,