Google Docs uitgebreid met vertaling en Punch?

In Google Docs is het vanaf nu mogelijk om je teksten te laten vertalen. De optie is te vinden door bovenin in de werkbalk te gaan naar Extra. Hier zie je vervolgens de optie 'Document vertalen' met daarnaast de 53 talen die beschikbaar zijn. Dus als je een document wilt sturen naar bijvoorbeeld iemand die Frans spreekt zou je op deze manier eerst je document kunnen opstellen in het Nederlands en vervolgens laten vertalen naar het Frans. Het is even de vraag hoe goed Google de vertaling regelt. Het resultaat zal gelijk zijn aan de vertaling van Google Translate.

Punch

Wat het precies inhoudt is niet duidelijk maar in een recente video van het Google Docs team is een nieuwe bestandstype te zien genaamd Punch. In de video is Punch te zien onder de knop 'Create new'. Het bijbehorende icoontje is hier te bekijken.

Navraag bij Google leverde het volgende antwoord op: "We're always working to punch up our features in Docs, but don't have anything to share at this time." Ongetwijfeld volgt hier spoedig een aankondiging over. Een screenshot hieronder.

Lees meer over: ,