Google Docs toont pagina’s

Het team van Google Docs heeft het eindelijk zo gemaakt dat als je een nieuw document gaat maken je daadwerkelijke pagina's op je scherm ziet zoals in bijvoorbeeld Microsoft Office Word het geval is. Deze nieuwe feature maakt het makkelijker om documenten te maken nu je echt kunt bekijken hoe lang een document daadwerkelijk gaat worden. Aanvullend daarop wordt de koptekst en de voettekst op elke pagina getoond.

Om deze weergave in te schakelen ga je bovenin in het menu naar 'Weergeven' en klik hier op 'Documentweergave'. Er komen dan twee opties tevoorschijn, kies hier dan 'Paginated' of kies voor 'Compact' om juist deze nieuwe weergave uit te schakelen.

Afdrukken

Aanvullend daarop is het vanaf nu mogelijk om een document direct vanuit de browser te printen. Tot op heden was het altijd zo dat als je een document wilde gaan printen je naar het menu item 'Afdrukken' ging en dan een PDF bestand kreeg om te downloaden en vervolgens te printen. Zodoende bespaar je nu dus de nodige stappen om een document af te drukken en wordt het document ook echt geprint zoals deze op het scherm staat. Vooralsnog is deze mogelijkheid alleen te gebruiken in Google Chrome.

Lees meer over: ,