Google Docs hulpprogramma Onderzoeken

Google heeft een nieuwe optie toegevoegd aan Google Docs genaamd 'Onderzoeken'. Het betreft een nieuwe tool waarmee je als gebruiker tijdens het maken van een document snel informatie van internet kunt toevoegen aan een document.

Het nieuwe hulpprogramma kan geopend worden door bovenin naar de werkbalk te gaan en te klikken op het menu item Extra, klik daarna op 'Onderzoek'. Er komt dan een kolom aan de rechterkant in beeld. Door bovenin in het zoekveld een zoekopdracht te typen kan er worden gezocht, de resultaten worden vervolgens direct onder het zoekveld getoond.

Door met de muis op een resultaat te gaan staan komen er een aantal knoppen in beeld, dit zijn: Link invoegen, Citeren en Voorbeeld. Met de knop voorbeeld kan er snel een preview binnen Google Docs worden bekeken van de betreffende website, met Link invoegen wordt de link van de site toegevoegd aan het document. Door op Citeren te klikken wordt een voetnootcitaat toegevoegd. Middels het zoekveld is het tevens mogelijk om te zoeken naar Afbeeldingen door op het kleine Google icoon in het zoekveld te klikken.

Overigens is ook handig om te weten dat het nieuwe hulpprogramma ook geopend kan worden door met de rechtermuisknop op een woord te klikken of door eerst een zin te selecteren en dan hierop met de rechtermuisknop te klikken. Zodoende komen de resultaten direct rechts in beeld en hoef je dus niet eerst een zoekopdracht te typen.

Lees meer over: ,