Google decoreert zoekresultaten voor Hanukkah en Dreidel

Google decoreert zoekresultaten voor Hanukkah en Dreidel

Net als voorgaande jaren heeft Google ook dit jaar de zoekresultaten weer gedecoreerd na het uitvoeren van de zoekopdracht Hanukkah. Hanukkah (Chanoeka) is een joods feest ook wel bekend als het feest van de lichtjes. Het feest ter nagedachtenis aan het Chanoeka-wonder duurt acht dagen, dit jaar van 27 november tot en met 5 december.

Na zowel het uitvoeren van de zoekopdracht Hanukkah als de zoekopdracht Dreidel is er een blauwe balk te zien op de pagina met zoekresultaten met verschillende dreidels. Een dreidel is een vierkantig tolletje waarmee vooral kinderen spelen. De dreidels zijn ook te zien in de mobiele versie van de zoekmachine na het uitvoeren van deze zoekopdrachten.

hanukkah_google_search_2013

Thanksgivukkah

Thanksgiving (gisteren gevierd) viel dit jaar samen met Hanukkah en zodoende is de naam Thanksgivukkah ontstaan. Dat deze twee feesten samenvallen komt praktisch nooit voor en de eerste keer dat dit weer zal gaan gebeuren is pas over meer dan 70.000 jaar.

Zo bestaat ook het woord Chrismukkah, een samentrekking van Christmas en Hanukkah.

Google geeft aan dat de populariteit van de zoekopdracht Thanksgivukkah sinds afgelopen maand flink is gestegen wat in de onderstaande grafiek van Google Trends goed is te zien. Dit terwijl er in september amper werd gezocht naar Thanksgivukkah.

thanksgivukkah

Lees meer over: ,