Google Custom Search kan nu naar afbeeldingen zoeken

Al sinds 2006 is er de mogelijkheid voor degene met een eigen website om een zoekmachine van Google in te sluiten om zodoende aan bezoekers een zoekfunctie aan te kunnen bieden waarmee gezocht kan worden op de desbetreffende website. Een dergelijke zoekmachine van Google zie je bijvoorbeeld hier ook terug op WebSonic.nl.

Sinds 2006 is de functionalteit steeds verder uitgebreid en de laatste toevoeging betreft een optie om met de zoekmachine naast het zoeken naar pagina's ook te kunnen zoeken naar afbeeldingen binnen een website. Het activeren van Image Search is vrij eenvoudig.

Open als eerste het Configuratiescherm van de zoekmachine. Direct op de pagina 'Algemene informatie' staat onderaan onder het kopje 'Zoekvoorkeuren' de optie 'Afbeeldingen zoeken inschakelen', klik hier op het vinkje en klik op Wijzigingen opslaan.

Na het activeren kan op de pagina 'Uiterlijk' de lay-out worden ingesteld die standaard staat ingesteld op een vergelijkbare manier van werken als Google Afbeeldingen.

Ga daarna naar de pagina 'Code ophalen' om de huidige code die je gebruikt te vervangen. Plaats deze code en vervolgens komt is het nieuwe tabblad genaamd Afbeeldingen boven de zoekresultaten te zien. Een screenshot hieronder.