Google Currents nu wereldwijd beschikbaar

Eind vorig jaar werd Google Currents geïntroduceerd (voorheen Google Propeller), een applicatie voor Android en iOS om artikelen van websites die zich hebben aangemeld te lezen in een magazine lay-out. Helaas was sinds het moment van introductie de applicatie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten maar daar is nu verandering in gekomen nu Currents versie 1.1 wereldwijd beschikbaar is gemaakt. Inmiddels zijn er 400 'publisher editions' en nog eens 14.000 uitgevers die zelf hun content aanbieden.

Standaard zijn een reeks websites beschikbaar verdeeld in diverse categorieën maar je kan ook simpel RSS feeds van websites en je eigen Google Reader abonnementen toevoegen aan Currents. Artikelen kunnen eventueel gedeeld worden op diverse sociale netwerken waaronder Google+, Facebook, Twitter en Tumblr en er is ook een optie om een artikel te mailen. Nieuw direct in deze versie toegevoegd is een functie om artikelen te vertalen met behulp van Google Translate, echter kan dit alleen als de uitgever dit toestaat.

Downloaden voor Android en voor iPhone, iPad en iPod Touch kan hier.

Uitgevers

Als uitgever kun je content eenvoudig beschikbaar maken via Google Currents Producer waarbij je zelf kunt bepalen of content internationaal beschikbaar is of slechts in een beperkt aantal landen. Naast gewone artikelen of een RSS feed is het mogelijk om een videokanaal van YouTube toe te voegen evenals foto's, Google+ en feeds van sociale netwerken. Zoals hierboven al even werd genoemd is er de mogelijkheid om in te stellen dat gebruikers je artikelen mogen vertalen met behulp van Google Translate of niet.

Zodra je begint met het opzetten wordt er aan de rechterkant constant een preview getoond van hoe je artikelen eruit zien op een iPhone, iPad of apparaat met Android.

Lees meer over: , ,