Google Currents met Nederlandse edities

Google CurrentsSinds vorig jaar april is Google Currents wereldwijd beschikbaar, voor april was de beschikbaarheid beperkt tot alleen de Verenigde Staten. Google Currents is een applicatie voor Android en iOS om artikelen van websites die een eigen editie hebben gepubliceerd te lezen in een magazine layout, vergelijkbaar met het populaire Flipboard. Tot op heden kon je op deze manier het nieuws lezen van bekende internationale uitgevers zoals CBS Sports, The Guardian en Forbes, vanaf vandaag is Google Currents ook beschikbaar gemaakt voor Nederlandse media zoals NU.nl, NOS, RTL Nieuws en ook WebSonic.nl.

Google geeft aan edities ondergebracht te hebben in categorieën zodat het makkelijker is om je bestaande abonnementen te volgen en nieuwe edities te ontdekken. Zo kun je zoeken naar edities die aansluiten op jouw interesses in categorieën zoals Entertainment, Sport, Lifestyle enzovoort. Al je content wordt onderverdeeld in deze categorieën en is toegankelijk vanuit een zijbalk. Je kunt de edities binnen elke categorie rangschikken, zodat je favorieten bovenaan komen te staan. Om je te helpen om het laatste nieuws op te voet te volgen, maakt Google Currents gebruik van de technologie achter Google Zoeken om je de belangrijkste primeurs te tonen voor categorieën zoals Wereld, Entertainment, Sport en Wetenschap. Je zult nieuwe artikelen vinden over actuele onderwerpen die jouw belangstelling en Currents-edities ontdekken waarop je je kunt abonneren. De nieuwsprimeurs zijn aangepast aan je land en taal, zodat je alleen relevant nieuws krijgt.

Currents optimaliseert edities om ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien, ongeacht het type toestel dat er wordt gebruikt. Google Currents voor Android kan hier in Google Play worden gedownload, de applicatie voor de iPhone en de iPad download je hier in de App Store van Apple. De officiële editie van WebSonic.nl voor Google Currents is hier te vinden.

google_currents_websonic

Lees meer over: , , ,