Google+ content recommendations voor mobiele websites

Google heeft een nieuwe feature geintroduceerd met Google+ content recommendations voor mobiele websites. Het gaat om een combinatie van de zoekmachine en sociaal netwerk Google+, na het toevoegen van een enkele regel Javascript code aan een mobiele website worden er automatisch suggesties voor andere artikelen op de betreffende website getoond. Welke aanbevelingen worden getoond door Google is onder andere gebaseerd op activiteit op Google+ zoals het aantal gegeven +1's en het aantal keer dat artikelen zijn gedeeld, tevens wordt er altijd gekeken naar het huidige artikel.

Er verschijnt een balkje van Google in beeld zodra men weer naar boven scrollt, door het klikken op het balkje komen de aanbevelingen in beeld. De artikelen worden altijd getoond ongeacht of iemand ingelogd is met een Google account of niet, indien een bezoeker wel ingelogd is dan worden er aanbevelingen getoond die zijn gewaardeerd of zijn gedeeld door mensen uit zijn of haar kringen op Google+. Een voorbeeld is te zien op de mobiele website van Forbes als deze wordt bezocht met een apparaat met iOS of Android. In de onderstaande video is te zien hoe Google+ content recommendations precies werkt.

Overigens toonde Google al aanbevelingen op de desktop middels de +1 knop. Door op een knop te gaan staan worden diverse andere artikelen op dezelfde website getoond.

google_aanbevelingen_mobiel

Lees meer over: ,