Google Contacts in een nieuw jasje, preview nu beschikbaar

Google Contacts in een nieuw jasje, preview nu beschikbaar

Google heeft een preview online geplaatst van een nieuwe interface voor Google Contacts. De nieuwe interface (Material Design) moet het een stuk eenvoudiger maken om de gegevens die je zoekt snel te vinden. Na het openen van de preview staat direct op de homepage bovenaan een onderdeel met contactpersoon gemarkeerd met een ster. Deze contactpersonen blijven altijd bovenaan staan. Eronder staat een overzicht met contacten met wie je het meest contact hebt en daarna volgt het overzicht met alle contacten.

Aan de linkerkant staat een menu om onder andere groepen te bekijken, kringen en een optie om dubbele contactpersonen te vinden en eventueel direct samen te voegen. De laatstgenoemde feature is volledig opnieuw gemaakt om dubbele vermeldingen makkelijker en sneller op te ruimen. Onder het menu item More zijn de instellingen te vinden, mogelijkheden om contactpersonen te importeren en te exporteren en een optie om gegevens uit te printen. Indien gewenst kan hier ook de preview weer uitgeschakeld worden. In dat geval ga je terug naar de oude versie die er vergelijkbaar uitziet als Gmail.

Zodra je een contactpersoon gaat bewerken opent een popup over het overzicht heen met alle gegevens plus gegevens die op Google+ gevonden zijn indien er een profiel bestaat. Gegevens kunnen eenvoudig gewijzigd of aangevuld worden. Hieronder zie je een aantal screenshots van de preview, zelf uitproberen kan door te gaan naar contacts.google.com/preview. De nieuwe preview van Google Contacts is alleen beschikbaar voor persoonlijke Gmail accounts en eerst nog niet voor Google Apps klanten.

google_contacts_1

google_contacts_2

Lees meer over: , ,