Google Consumer Surveys voor webmasters beschikbaar gemaakt

In maart vorig jaar introduceerde Google een nieuwe tool genaamd Google Consumer Surveys gericht op zowel kleine als grote bedrijven die graag een enquête willen uitvoeren en uitgevers die tegen betaling een enquête willen plaatsen op hun eigen website.

Google heeft nu deze tool beschikbaar gemaakt voor webmasters om eenvoudig een simpel formulier te plaatsen op een website om feedback te verzamelen. Het gaat om een formulier waarmee bezoekers alleen aan kunnen geven hoe tevreden zij zijn met de kwaliteit van een website. Er zijn standaard vier vragen in het formulier beschikbaar.

google_consumer_widget

Het toevoegen van het formulier aan een website gaat eenvoudig door een klein stukje HTML in te voegen. Daarna zal het formulier automatisch rechtsonder op de website worden getoond. Ingevulde formulieren worden automatisch verwerkt door Google en gepresenteerd in een simpele interface. Het formulier zal in beeld blijven staan totdat er 500 reacties zijn ontvangen, na 30 dagen zal de enquête weer geheel opnieuw beginnen.

De tool is eerst alleen beschikbaar in het Engels en werkt nog niet op mobiele apparaten. De standaard vragen die zijn ingesteld zijn gratis en aanpassen van de vragen kan eventueel voor een bedrag van 0.01 dollar per reactie of voor 5 dollar voor 500 reacties.

google_consumer_resultaten

Lees meer over: ,