Google Consumer Surveys

Google heeft zojuist een nieuw product gelanceerd genaamd Google Consumer Surveys. Het nieuwe product is gericht op zowel grote als kleine bedrijven die graag een enquête willen uitvoeren en uitgevers die tegen betaling een enquête willen plaatsen op hun website. "Whether you’re a Fortune 500 company or a local bike shop, Consumer Surveys makes market research fast, accurate, and affordable." aldus Google.

Bedrijven

Op de website is het eenvoudig om als bedrijf een enquête aan te maken om zodoende een marktonderzoek uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan een enquête hoeveel uur gebruikers op internet doorbrengen of welke verpakking ze prefereren voor een product. Als bedrijf betaal je hier minimaal 10 dollarcent per gegeven antwoord voor.

Uitgevers

Uitgevers kunnen zich middels een formulier aanmelden bij Google als ze geïnteresseerd zijn in het plaatsen van enquêtes wat dus eigenlijk vergelijkbaar is met het plaatsen van advertenties. In dit geval is het de bedoeling dat de vragen dan worden gesteld aan bezoekers voordat bepaalde content in beeld komt, iets waar Google afgelopen jaar november al mee aan het experimenteren was op de website van The Texas Tribune.

Zoals in november al even aangestipt werd is het natuurlijk wel de vraag in hoeverre bezoekers deze vragen eerlijk beantwoorden, in ieder geval gaat alles anoniem.

Lees meer over: ,