Google introduceert Google+ Communities

Google heeft aangekondigd dat er inmiddels 500 miljoen gebruikers zijn geüpgrade naar Google+ sinds de lancering afgelopen jaar. 235 miljoen gebruikers gebruiken features van het sociale netwerk in diverse andere producten van Google zoals het waarderen van applicaties in webwinkel Google Play, het starten van hangouts in Gmail, etc. en in totaal zijn 135 miljoen gebruikers actief in alleen de stream. Dit laatste getal geeft eigenlijk het totale aantal gebruikers daadwerkelijk actief op het sociale netwerk aan.

Google+ Communities

Op het sociale netwerk komen een hoop mensen bij elkaar die een bepaalde passie delen zoals bijvoorbeeld fotografie, deze gebruikers zoeken elkaar hier op en ontmoeten zodoende ook nieuwe gebruikers. Omdat er tot op heden nog geen echte plek binnen Google+ bestond om met andere gebruikers interesses te delen is daar nu de introductie van Google+ Communities. Dit zijn groepen die over allerlei onderwerpen kunnen gaan, die zowel publiekelijk beschikbaar waardoor alle gebruikers kunnen deelnemen maar deze groepen kunnen ingesteld worden als privé. Uiteraard is er de mogelijkheid om snel een Hangout te starten en er kunnen makkelijk nieuwe evenementen ingepland worden.

Gebruikers die deel uitmaken van een groep kunnen tevens via +1 buttons op andere websites artikelen specifiek met een bepaalde groep delen. Vooralsnog gaat het nog wel om een preview, de groepen zijn te bereiken via de knop aan de linkerkant in het menu. Zie je de knop nog niet in het menu staan dan zal deze snel beschikbaar gaan komen.

Lees meer over: ,