Google Cloud Connect koppelt Google Docs met Microsoft Office

Begin dit jaar in maart nam Google het bedrijf DocVerse over voor een bedrag van 25 miljoen dollar. Het bedrijf werd opgestart door twee oud medewerkers van Microsoft en ontwikkelde een plug-in voor Microsoft Office waarmee gebruikers via het internet samen kunnen werken aan Office-documenten.

Nu, 9 maanden later is DocVerse omgedoopt tot Google Cloud Connect en zal binnenkort beschikbaar komen voor het grote publiek. Google Cloud connect is gericht op diegene die nog niet volledig zijn overgestapt naar Google Docs en nog steeds gebruik maken van Microsoft Office voor het maken van documenten. Met de plug-in kunnen gebruikers met een Google account straks Office 2003, 2007 en 2010 documenten opslaan in de Google Cloud en tegelijkertijd gebruik blijven maken van de vertrouwde interface van Office.

Zodra documenten online zijn opgeslagen is er het voordeel dat er altijd een back-up beschikbaar is. Tevens krijgen de documenten een eigen unieke URL en kunnen altijd online, eventueel door meerdere mensen tegelijk geopend en bewerkt worden (ook op een mobiele telefoon). Het werkt dus enigszins vergelijkbaar met de eerdere plug-in van voor de overname alleen is er nu een koppeling met Google Docs.

Het is nog even wachten op de definitieve release, op dit moment is Cloud Connect alleen beschikbaar voor testers. Gebruikers van Google Apps for Business kunnen zich al wel vast opgeven voor een preview. Als de release eenmaal daar is dan zal Cloud Connect geheel gratis beschikbaar zijn voor iedereen met een Google account.