Google Chromecast beschikbaar in Nederland voor 35 euro

De Chromecast van Google is nu ook in Nederland verkrijgbaar evenals in negen andere Europese landen. Het kleine apparaatje werd afgelopen jaar eind juli al gepresenteerd door het bedrijf tegelijk met de Nexus 7 tablet en Android versie 4.3 (Jelly Bean) en sinds de introductie was de Chromecast alleen nog maar te koop in de Verenigde Staten.

De Chromecast is zoals gezegd een klein apparaatje om content te streamen. De stick kan worden aangesloten op elke televsie met een HDMI-poort, de installatie vergt slechts enkele minuten. Het bedienen gaat vervolgens met een smartphone, tablet of laptop. Wat betreft het streamen is er ondersteuning voor Netflix, YouTube, Google Play Movies en Google Play Music. Aanschaffen kan voor een bedrag van 35 euro in de Play Store.

Enkele weken geleden nog stelde Google de Chromecast open voor ontwikkelaars. In een paar weken tijd hebben zich wereldwijd meer dan 3.000 programmeurs aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast. Daarmee kunnen gebruikers binnenkort kiezen uit een steeds groter aanbod van televisieprogramma’s, films, video’s, sporten, muziek en games. Meer informatie hierover is te vinden op deze pagina.

Lees meer over: ,