Google Chrome ziet Twitpic als malware – update

Twitpic logoIedereen die op dit moment een profiel op Twitter.com in browser Google Chrome opent waarop content van fotodienst Twitpic is te vinden krijgt een melding te zien dat volgens de browser de fotodienst een bekende bron van malware is. In dit geval kan een profiel op Twitter vervolgens wel geopend worden door op de knop Geavanceerd te klikken en daarna te kiezen voor 'Ga verder op eigen risico'. Wie de website van de fotodienst zelf gaat openen in Google Chrome ziet ook meteen een melding over malware in beeld.

"Gevaar: malware gedetecteerd. Google Chrome heeft de toegang tot deze pagina op twitter.com geblokkeerd. Er is inhoud van twitpic.com, een bekende bron van malware, op deze webpagina ingevoegd. Als u deze website nu bezoekt, is de kans heel groot dat uw computer met malware wordt geïnfecteerd." Het is op dit moment niet duidelijk of er echt malware gedetecteerd is op de site van de fotodienst of dat het simpelweg een fout betreft.

Het probleem in Google Chrome lijkt zich sinds een kwartier (20:00 uur) voor te doen, inmiddels klagen de nodige gebruikers al op Twitter over het niet kunnen openen van bijvoorbeeld de webversie van TweetDeck en het niet kunnen openen van Twitter profielen.

Update 1

Twitpic laat in een bericht weten dat er geen sprake is van malware, geprobeerd wordt om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. "Working to fix the google chrome malware notice when visiting twitpic.com as this is not true or the case, trying to contact google."

Zojuist om 20:34 uur, een kwartier na het bovenstaande bericht op Twitter heeft de fotodienst een tweet online geplaatst om te vragen of iemand van het Google Chrome Safe Browsing team contact op kan nemen met de oprichter van de fotodienst, Noah Everett, "Hey @google, can someone from your chrome / safe browsing team contact us?"

twitpic_malware

Wie op dit moment gaat zoeken met Google naar de fotodienst ziet tevens nu onder elk resultaat een regel staan dat de betreffende site schade kan toebrengen aan je computer.

Echter de diagnostische pagina van Google voor de site van de fotodienst geeft aan dat: "Van de 12029 pagina's die we in de afgelopen 90 dagen op de site hebben getest, resulteerde(n) 0 pagina('s) in het downloaden en installeren van schadelijke software zonder toestemming van de gebruiker. Google heeft deze site het laatst bezocht op 2012-12-30 en in de afgelopen 90 dagen is nooit verdachte inhoud aangetroffen op deze site."

twitpic_malware_google

Update 2

De problemen zijn opgelost en Twitpic wordt niet langer gezien door Google als een bron van malware. Op Twitter laat de fotodienst in een kort bericht weten, "We've heard from Google and they have removed the block. Access to Twitpic should be restored..."

Lees meer over: ,