Google Chrome wil wachtwoorden bedenken en opslaan

Google is momenteel bezig met het bedenken van een manier om automatisch voor gebruikers nieuwe sterke wachtwoorden te genereren voor websites en deze op te slaan. Het idee is dat Chrome op het moment dat er een pagina volgt waarop een nieuw account aangemaakt kan worden een icoon plaatst in het veld waar een wachtwoord ingevoerd moet worden. Nadat er geklikt is op het icoon dan volgt er een kleine popup met een automatisch gegenereerd sterk wachtwoord. Door een druk op de knop wordt het wachtwoord ingevoerd en wordt er gevraagd of het wachtwoord opgeslagen moet worden.

Het wachtwoord, tussen de 6 en 20 karakters kan eventueel aangepast worden mocht dit nodig zijn omdat per website de eisen van een wachtwoord kunnen verschillen.

Dat alle wachtwoorden opgeslagen worden binnen een Google Chrome account is ergens wel een risico maar Google geeft aan dat alle wachtwoorden automatisch gewijzigd kunnen worden mocht dit nodig zijn. Het is nog niet bekend of deze wachtwoord generator uiteindelijk ook aan Google Chrome zal worden toegevoegd. Google geeft wel aan dat het in ieder geval niet verplicht zal worden om hiervan gebruik te maken.

Lees meer over: , ,