Google Chrome voor Windows 8 nu beschikbaar

Zoals Google vorige week donderdag beloofde is daar nu de eerste testversie van de browser die werkt binnen de Metro-interface van Windows 8. Het gaat in dit geval om de developerversie van de browser die geïnstalleerd moet worden, deze is hier te vinden. Belangrijk is dat na installatie de browser wordt ingesteld als standaard in plaats van Internet Explorer anders zal Google Chrome alsnog openen in de desktopweergave.

Let wel op dat het om een testversie gaat en daarom hier en daar de browser nog wat kuren heeft. Na installatie is te zien dat de browser een zwarte interface heeft maar via de instellingen kan er gewoon een ander thema gekozen worden. Detail is dat zodra je na het installeren van een thema weer terugschakelt naar het standaard thema de browser een blauwe interface krijgt. Verder is alles iets groter zoals de tabbladen en Google heeft het moersleuteltje dat normaal rechtsboven staat vervangen. Tevens is er ondersteuning voor het delen van websites. Enkele screenshots van Google Chrome in actie hieronder.

De stabiele versie installeren kan overigens ook wel gewoon in de nieuwe versie van Windows echter zal de browser dan altijd openen in de desktopweergave.