Google Chrome voor iOS nu met automatisch aanvullen

Google Chrome voor iOS nu met automatisch aanvullen

Er zijn een aantal nieuwe features toegevoegd aan Google Chrome voor iOS waaronder het automatisch aanvullen van formulieren zoals dit al kan op de desktop en sinds een half jaar in de Chrome voor Android. Met de feature kun je als gebruiker van de browser een stuk sneller formulieren invullen, denk aan je naam, adres, telefoonnummer en mailadres.

Indien je bent ingelogd kunnen dezelfde gegevens gebruikt worden als op andere apparaten. Eventueel kunnen ook creditcardgegevens automatisch worden ingevoerd maar dit kan alleen als eerder specifiek toestemming is gegeven voor het opslaan van deze gegevens. Aanvullend test het bedrijf in Google Chrome voor Android een aantal verbeteringen wat betreft het automatisch aanvullen van formulieren op het moment dat er afgerekend wordt in een webshop (ook van toepassing op gebruikers van Google Wallet).

Google test dit vooralsnog alleen in samenwerking met het bedrijf Betabrand maar Google hoopt in de komende maanden meer grote webshops te kunnen gaan toevoegen.

chrome_android_autofill_websites

Google Chrome voor iOS - Google Chrome voor Android.

Lees meer over: , , ,