Google Chrome voor iOS kan pagina’s opslaan als PDF

In de meest recente beta van Google Chrome voor Android en de nieuwste versie van de browser voor de iPhone en de iPad wordt de werkbalk verborgen als je naar beneden gaat scrollen. Zodra je een website hebt geopend zie je de werkbalk nog in beeld staan bovenin echter zodra je naar beneden gaat scrollen zal de werkbalk niet in beeld blijven staan om zodoende meer ruimte te creëren voor de pagina, met name handig voor kleinere schermen. Zodra je naar boven gaat scrollen komt de werkbalk weer in beeld.

Opslaan als PDF

Verder is in de versie van de browser voor iPhone en iPad ondersteuning toegevoegd voor Google Cloud Print en AirPrint en er is een optie toegevoegd om een pagina als PDF op te slaan in Google Drive. Voor deze laatste feature dien je te zijn ingelogd. Om een pagina op te slaan als PDF open de betreffende pagina en druk daarna op de knop om de instellingen te openen. Kies in het menu dan voor Afdrukken en daarna Google Cloud Printer. Indien er geen printers beschikbaar zijn zal er een venster 'Ga aan de slag met Google Cloudprinter' in beeld komen, druk dan op 'Printer' linksboven waarna de optie 'Opslaan in Google Drive' in beeld verschijnt. Je kunt dan de pagina als PDF opslaan.

google_drive_chrome_ios

In de betaversie van Google Chrome voor Android wordt verder vanaf nu de alleen de volledige zoekopdracht getoond in de werkbalk en is hier niet langer de URL van de pagina met zoekresultaten te zien. Hiermee komt het zoekveld bovenaan de pagina met zoekresultaten te vervallen en is er dus meer ruimte beschikbaar voor de zoekresultaten.

Google Chrome voor iPhone en iPad downloaden kan hier, de beta voor Android hier.

Lees meer over: , , , , ,