Google Chrome voor Android uitgebracht

In navolging van het succes van de desktopversie van Google Chrome komt de browser nu ook naar Android. Het betreft een eerste betaversie zojuist geïntroduceerd door Google die net als de desktopversie is gericht op snelheid en eenvoud.

De browser is beschikbaar voor telefoons en tablets met versie 4.0 van het mobiele besturingssysteem (Ice Cream Sandwich). De doelgroep is daarom nog niet heel groot, geschat wordt dat op dit moment 2 miljoen apparaten gebruik maken van Android 4.0.

Features

De browser beschikt heeft net als de desktopversie een handige feature en dat is het kunnen synchroniseren van bepaalde zaken door in te loggen met je Google account. Hierdoor beschik je altijd over je eigen favoriete websites en openstaande tabbladen ongeacht het apparaat dat je gebruikt. Aanvullend daarop zal de browser dan ook met betere suggesties komen. Ook de bekende Incognitomodus is aanwezig in de browser.

Wat betreft snelheid is er een feature aanwezig waarmee op het moment dat je een zoekopdracht aan het typen bent de beste zoekresultaten al in de achtergrond worden geladen om deze zodoende sneller te kunnen tonen. Een andere feature is Link Preview, het automatisch inzoomen op links zodra je in de buurt van een link klikt. De feature is erop gericht om te voorkomen dat je per ongeluk een verkeerde link opent.

Talen en landen

Verder is de mobiele browser beschikbaar in slechts een beperkt aantal talen en landen. De bètaversie is eerst alleen beschikbaar in Canada, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië, Zuid-Korea, Mexico, Argentinië, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en uiteraard in de Verenigde Staten. Een Nederlandse versie is momenteel dus nog niet beschikbaar dus je zult het voorlopig even moeten doen met de onderstaande video's en screenshots.

Google Chrome voor Android is te vinden in de Android Market.

Screenshots

Video's

Lees meer over: , ,