Google Chrome Voice Search

Voor de iPhone en toestellen met het besturingssysteem Android bestaat Voice Search al langer. Dit is het kunnen inspreken van een zoekopdracht en vervolgens, mits Google het goed heeft gehoord zal de juiste zoekopdracht automatisch worden uitgevoerd. Eligrey.com heeft de moeite genomen om Voice Search naar de computer te brengen door een extensie te ontwikkelen voor browser Google Chrome. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als op een mobiele telefoon en er is alleen een microfoon vereist.

Na installatie wordt er een icoon op de werkbalk geplaatst, na het klikken hierop kan er een zoekopdracht worden ingesproken en deze wordt dan automatisch uitgevoerd. Tevens staat er in het zoekveld van in dit geval Google een klein microfoontje vermeld, het klikken hierop opent Voice Search. Naast Google heeft de extensie ondersteuning voor andere websites als Wikipedia, Twitter, Facebook, Bing, YouTube, Yahoo en meer.

De extensie is nog wel vrij experimenteel en het kan daarom zijn dat deze niet altijd goed werkt.Downloaden van de extensie kan hier.