Google Chrome viert vierde verjaardag met tijdmachine

Het was afgelopen zondag precies vier jaar geleden dat de eerste bètaversie van browser Google Chrome werd uitgebracht. Sinds dat moment is het bijzonder snel gegaan met de browser en eerder dit jaar wist Google Chrome zelfs concurrent Internet Explorer van de troon te stoten om de meest gebruikte browser ter wereld te worden. Tegenwoordig is de browser er voor Windows, Mac OS X, Android en sinds kort ook iOS.

In augustus had Google Chrome volgens cijfers van StatCounter wereldwijd een marktaandeel van 33.59 procent, Internet Explorer volgt op de tweede plaats met 32.85 procent. In Nederland ligt dit iets anders en is Internet Explorer nog altijd de meest gebruikte browser met een marktaandeel van 44.38 procent in de maand augustus. Google Chrome kwam afgelopen maand uit op een marktaandeel van 25.2 procent.

Tijdmachine

Om de vierde verjaardag van de browser te vieren heeft Google een soort Chrome tijdmachine gemaakt, een overzicht van alle hoogtepunten uit de korte geschiedenis van de browser. De tijdmachine bekijk je hier. Het team van Chrome heeft in de tijdmachine een kleine verrassing in de tijdmachine verstopt, zoek naar de aanwijzing en typ de geheime code om de verrassing te zien. Overigens zijn ook de 1 april grappen verwerkt.

Je hebt wel Chrome nodig om de bsite te bekijken, open je de site bijvoorbeeld met Firefox dan zal de melding 'You'll need a Chrome browser to reach 88mph... ' verschijnen.

Lees meer over: , ,