Google Chrome updates waaronder nieuwe rendering engine

Google heeft aangekondigd een nieuwe versie van de browser voor Android te hebben uitgerold. De nieuwe versie van de browser die gedownload kan worden in Google Play bevat een aantal nieuwe features die al in de desktopversie beschikbaar waren. Als eerste kunnen in Google Chrome 26 nu wachtwoorden gesynchroniseerd worden en als tweede kunnen formulieren automatisch worden ingevuld, in beide gevallen scheelt dit het nodige typewerk. Om gebruik te maken van de features dien je als gebruiker ingelogd te zijn, de desktopversie dient tevens versie 26 te zijn. Verder geeft Google aan een oplossing te hebben doorgevoerd voor lege pagina's die worden geladen op bepaalde momenten.

Blink

Dan heeft Google aangekondigd af te gaan stappen van WebKit en over te gaan op Blink, een nieuwe open source rendering engine ontworpen door het bedrijf gebaseerd op WebKit. WebKit werd in 2001 ontworpen door Apple maar Google geeft aan dat zowel de rendering engine als Chromium waar Google Chrome op gebaseerd is tegenwoordig te complex zijn geworden waardoor innovatie wordt tegengewerkt. Aanvullend heeft Opera al aangekondigd Google te gaan volgen en ook over te gaan stappen op Blink. Tegelijkertijd heeft Mozilla, de ontwikkelaar van browser Firefox laten weten op dit moment in samenwerking met Samsung te werken aan een geheel nieuwe rendering engine Servo. Teruggaand naar Google dan is het de bedoeling dat de nieuwe rendering engine Blink aanwezig is in Google Chrome 28, deze versie zal over ongeveer 10 weken uitkomen.

Chrome 27 beta

Google heeft tevens een nieuwe betá uitgebracht van Google Chrome. Versie 27 van de browser kan websites 5 procent sneller laden dan voorheen zo geeft het bedrijf aan, dit is ook van toepassing op de betáversie van de browser voor Android. Verder zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in deze nieuwe versie voornamelijk gericht op ontwikkelaars.

Lees meer over: , ,