Google Chrome OS mogelijk volgende maand

Het zou goed kunnen zijn dat het open source besturingssysteem van Google, Chrome Operating System voor netbooks volgende maand op 11 november zal worden uitgebracht. Inmiddels heeft Chrome OS de Release Candidate status bereikt en het lijkt erop dat het bedrijf zich klaarmaakt voor versie 1.0.

Andere aanwijzingen komen van een medewerker van Google zelf die berichten heeft geplaatst op de Google Code website waarin hij 11 november als harde datum noemt als antwoord op verzoeken voor nieuwe features. Dit zou kunnen betekenen dat Google alleen nieuwe functionaliteiten overweegt na deze datum. Het is echter onduidelijk of deze datum daadwerkelijk te maken heeft met een mogelijke introductie.

Het kan eventueel ook zijn dat Google wacht tot 19 november, dan is het precies een jaar geleden dat de broncode werd gepubliceerd. Hoe dan ook heeft het bedrijf bevestigd dat het besturingssysteem nog dit jaar zal uit gaan komen zoals al eerder werd gemeld.

Google Chrome OS is ontworpen als snel en lichtgewicht besturingssysteem. Dit houdt in dat je na het opstarten van je computer in enkele seconden online moet kunnen zijn.

Lees meer over: ,