Google Chrome met meerdere personen delen

In de nieuwste versie van Google Chrome is het nu mogelijk gemaakt om de browser op een vrij eenvoudige manier met meerdere personen te delen waarbij elke gebruiker blijft beschikken over zijn eigen favorieten, extensies, thema's, etc.

In de instellingen van Chrome 16, onder het tabblad 'Persoonlijke items' kan er eenvoudig een nieuwe gebruiker toegevoegd worden die zich vervolgens kan aanmelden bij de browser, hiervoor is wel een Google account vereist. Na het aanmelden worden zaken als favorieten, extensies, wachtwoorden, thema's, geschiedenis, etc. online opgeslagen. Door linksboven op het icoon te klikken kan er eenvoudig overgeschakeld worden.

En dit laatste kan eventueel van pas komen want als je gebruik maakt van de browser op meerdere computers dan kun je ook direct door in te loggen weer beschikken over je instellingen. Het kunnen synchronieren op deze manier was al langer mogelijk.

Gebruikers

Op het bureaublad wordt er voor elke gebruiker een snelkoppeling geplaatst. Detail hierbij is dat er voor elke gebruiker een standaard icoon gekozen kan worden zoals een hondje, een hamburger of een bloemetje zodat elke gebruiker makkelijk te onderscheiden is.

Schakelen

Let wel op dat deze manier om met meerdere personen dezelfde browser te delen niet is gericht op veiligheid, schakelen tussen gebruikers kan immers middels een druk op de knop. Dus heb je iets te verbergen voor medegebruikers dan is het aan te raden om gewoon een apart account aan te maken binnen het geïnstalleerde besturingssysteem.

Lees meer over: , ,